Vores middelalder krydder bouillon

Kavli

Kavli er en del af madholdet, og kaster sig gerne ud i sære opskrifter fra middelalderen.

I sidste indlæg fandt vi frem til, at der i middelalderen til tider blev brugt små hårde brød eller “kager” til at jævne og krydre saucer og supper med.

Vi har ladet os inspirere af det, og har fremstillet vores egen bouillon terning, eller kryddernød, som vi bruger i madlavningen.

De små og utroligt hårde kryddernødder, eller som vi kalder dem, middelalderske bouillon terninger

Sankt Laurentii Laugs middelalder bouillon terninger

I denne opskrift vælger du selv hvilket mål du bruger. Vi anbefaler spiseskeer.

Basisdejen består af følgende:

  • 4 dele honning
  • 3 dele rasp
  • 7 dele rugmel

Krydderierne vi bruger er typiske i den middelalderske madlavning, men hvis du ikke kan lide nogen af dem, kan du sagtens undlade dem.

  • ½ del stødt kanel
  • ½ del stødt ingefær
  • 1/4 del stødt muskatnød
  • 1/4 del stødte nelliker
  • ½ del stødt anis
  • 1/4 del stødt sort peber
  • ½ del stødt fennikel

Stød alle krydderierne i en morter (Eller snyd, og køb dem stødt). Bland krydderierne sammen med honning, rasp og rugmel til massen bliver fast og ikke klistrer så meget. Det kan godt være en god ide lige at lune honningen lidt, så den bliver lettere at arbejde med. 

Dejen røres sammen
Den færdige dej. Køn er den ikke.

Form små nødder af dejen. Nødderne skal tørre 3-10 minutter i en ovn eller på de varme sten ved et bål.

Når nødden er kølet af bliver den hård. Meget hård. Så hård at det kan være lidt af en udfordring at støde den til pulver når den skal bruges igen, hvilket Anna måtte sande på den hårde måde.

Skriv et svar

10 − 7 =

Luk menu

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Besked’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Vi kan kontaktes om alt mellem himmel og jord. Nye spændende markeder, faglige diskussioner, spørgsmål til vores gruppe.. intet spørgsmål er for stort eller for småt.

Send os en mail via formularen, og vi vil vende tilbage til dig så hurtigt vi kan.

middelalder gruppe kontakt