Det er December, og det er hyggeligt!
Så i den forbindelse har vi gravet alle vores indlæg som har med jul at gøre frem, så du kan glædes derved.
En historie om risengrød: Fra kyllinge-ret til Risalamande
Selvom julen er ovre, følger her en risengrøds historie som vi afdækkede da vi i gruppen ville have risalamande på julefrokostbordet. Risalamande, som er den højt
1. Søndag i advent – faster du…?
Den søde juletid er over os… Vil nogen påstå. Men for middelalderens mennesker ville decembers julefrokost-fråds og småkager galore være komplet uforståelig. I middelalderen var
Kyndelmisse
Kyndelmisses knude I går var det Kyndelmisse, men det er først i dag at kyndelmisses knude, som det lyder i St. St. Blichers “Det er
Glædelig jul
Den søde juletid er over os. Mange er sikkert allerede begyndt at mæske sig i julens lækkerier, men i middelalderen begyndte julefejringen først ved midnat
Fastelavnssøndag, flæskemandag og hvidetirsdag
I søndags var det fastelavn og det betyder, at vi fra i morgen – askeonsdag – går ind i dét, der i middelalderen blev kaldt langfasten.
Pebernødden; middelalderens vitaminpille, konfekt og bouillon terning
I December læste jeg at pebernødden skulle stamme fra middelalderen. Da det var en kage-producent som skrev det (Og der ikke blev henvist til nogen
Jul i middelalderen!
Det er December, og det er hyggeligt! Så i den forbindelse har vi gravet alle vores indlæg som har med jul at gøre frem, så
Mincemeat pies at bage
I november blev mince’n til mincemeat pies sat til at lagre og det må man sige at den har gjort godt. Så godt faktisk, at
Bagt, hjemmelavet marcipan med rosenvand og fennikel
Denne opskrift er egentlig “bare” marcipanmasse tilsat rosenvand, som er blevet bagt i ovnen toppet med stødt fennikel. Det virker måske banalt, men har man
Og det skete i de dage, at juleforberedelserne begyndte! : Mincemeat pie
I Danmark hører risengrød, peberkager og flæskesteg julen til, ligesom sild og sylte er fast inventar på højtidens frokostbord. Alle disse retter trækker spor tilbage
Faste, fyrme og alskens fisk
Nu nærmer vi os påsken og dermed afslutningen på langfasten, der startede Askeonsdag og har varet i 40 dage. Det er nok de færreste, der
Skonrogger og bønnekongen
I fordums tid holdt Anna og jeg en madsalon som handlede om jul i middelalderen. Og nu hvor vi er nået til December, så virker