Bagt, hjemmelavet marcipan med rosenvand og fennikel

bagt marcipan hjemmelavet

Denne opskrift er egentlig “bare” marcipanmasse tilsat rosenvand, som er blevet bagt  i ovnen toppet med stødt fennikel.

Det virker måske banalt, men har man først gennemlevet det enorme arbejde det er at lave marcipan i hånden med en morter, så får man al respekt i verden for de små og lækre mandelbidder.

bagt marcipan hjemmelavet

Bagt marcipan med rosenvand og fennikel

Udskriv

Ingredienser

  • 200 g Mandler
  • 85 g Sukker
  • 1 spsk Rosenvand
  • 1 tsk Hel fennikel

Sådan gør du

  • Blend eller bank mandlerne til en masse.
  • Tilføj sukker og rosenvand, og blend/bank indtil massen er godt blandet sammen.
  • Spred marcipanmassen ud så den er 3-5 cm tyk.
  • Drys med stødt fennikel (Eller hel) og tryk fenniklen lidt ned i dejen.
  • Bag i en ovn ved ret lav varme, omkring 140 grader i ca. 15 min. Massen må ikke blive for mørk, men skal lige brunes lidt i kanten.
  • Du kan enten skære kagerne ud efter bagning, eller udstikke dem før du bager dem. I så fald skal du holde ekstra meget øje med dem.

Tip: Det kan være en virkelig god ide med en god foodprocessor. Vi brugte først en blender til mandelmassen, men massen hobede sig op over knivsbladene, og blev derfor ikke rigtig finthakket. Anna måtte derfor sidde og morte massen i hånden, én lille portion ad gangen. Det tog en million år. Mindst!

Del dette indlæg med dine venner :)

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Måske vil du også læse...

Syltet kylling

Vi har snakket lidt om at lave en lille opskriftsbog med vores yndlingsopskrifter fra middelalderen, og når det engang sker, så kommer den her med.

Læs mere »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 − 7 =