Lombard slices, eller lombardiske skiver

Kavli

Kavli er en del af madholdet, og kaster sig gerne ud i sære opskrifter fra middelalderen.

Det er December måned! Og sidst vi fejrede jul med en madsalon fyldt med mad fra middelalderen, lavede vi “lombard slices”.

Lombard slices er basalt set en slags budding med peber. Selve buddingen er ret mild, men får et ordentligt spark smag fra rødvinssiruppen.

Dejen røres af 15 forkogte æggeblommer, rasp, peber, et nip salt og meget varm karamelliseret honning.

Det kan virke som meget med 15 æggeblommer, og man kan da også erstatte nogle af dem med mere rasp hvis man vil det. Men så bliver skiverne ikke så bløde.

Der skal mange æggeblommer i retten. MANGE!

Sådan laver du lombard slices

  • 15 kogte æggeblommer
  • 8 spsk opkogt honning
  • 1 tsk kværnet peber
  • Rasp til behov

Kog æggene og skrab æggeblommerne ud. Hak de kogte æggeblommer og læg dem i en skål. Rør resten ingredienserne sammen med de kogte æggeblommer, til en fast men ikke alt for smuldrende dej. Klem dejen ned i små forme (Vi brugte en muffin-silikone form, men du kan også give den gas med nogle fine og mere spændende forme). Stil formene i køleskabet i nogle timer så de holder formen.

Tip: Hvis du er fiks KAN du skille blommerne fra hviderne før æggene koges, og så kun koge blommerne.

Lombard buddingerne fordelt i små forme, klar til afkøling

Rødvinssirup

  • 3 dl rødvin
  • 2 dl sukker
  • En lille stang kanel, nellike eller anden krydderi hvis du vil have lidt julesmag i

Bland rødvin, sukker og krydderier i en gryde, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 minutter, eller til siruppen tykner. Fisk eventuelle hele krydderier ud af siruppen igen. Lad siruppen køle lidt af inden du bruger den.

Server de lombardiske skiver med rødvinssirup på.

Velbekomme!

Skriv et svar

20 + five =

Luk menu