Lasagne fra middelalderen

Kavli

Kavli er en del af madholdet, og kaster sig gerne ud i sære opskrifter fra middelalderen.

På årets tur til Esrum lavede vi lasagne. Og det overraskede mange at man også havde pasta dengang. Men den er god nok, opskriften er fra middelalderen og, for at det ikke skal være løgn, fra England.

“Take good broth and do in an earthenpot, take four of bread and make thereof paste with water and make thereof thin foils as paper with a roller, dry it hard and seethe it in broth, take cheese rowen grated and lay it in dishes with fine powder and lay thereon lozenges boiled as whole a you might and above powder and cheese and so twice or thrice and serve it forth.”

– Forme of Curry (1390)

Anna har lavet en pastadej af durummel og vand, som hun ruller ud i tynde plader.

Pladerne tørres i solen i nogle timer.

Indtil de er helt tørre. Herefter koges de i saltet vand.

Krydderiblandingen, som i opskriften beskrives som “Fine powder” er også kendt under navnet “Powder Douce”. Det er en krydderiblanding som består af:

  • Stødt ingefær
  • Stødt paradiskorn (En slags peber) 
  • Stødt kanel
  • Stødt nellike
  • Sukker

Når lasagnepladerne er kogt, samles loseynen i lag med krydderier og finthakket ost.

Vores umiddelbare dom er at loseynen er velsmagende, men så igen, så består den også af ost og krydderier.

Den er dog ret tør, nok mest fordi osten ikke rigtigt nåede at smelte. De store pastaplader er også svære at håndtere. 

Det kunne være interessant at prøve at gøre pastapladerne lidt mindre, og sørge for at lagene samles med helt varme og nykogte plader.

Skriv et svar

5 × 3 =

Luk menu