Harpestrengs gode sovs: En herre-salsa

harpestreng-Liber-de-plantis
Anna og jeg har kastet os ud i at lave nogle små videoer med middelaldermad. Fordi vi er hippe og nede med de unge. Og selvom det er enormt angstprovokerende at folde sig ud foran et kamera, så lykkedes det os at lave denne herlige (men sure) opskrift, som faktisk er en vaskeægte dansk middelalderopskrift.

Opskriften minder en del om en anden opskrift her på siden, nemlig En God Middelalder Sovs. Her slipper du dog for at lave krydrede små peberkager, og i stedet bare bruge brød og krydderier.

For dem som vil kaste sig ud i det har vi lavet en opskrift som er lidt mindre charmerende end Harpestrengs, men som er noget lettere at følge.

Harpestrengs gode sovs

Udskriv
Også kendt som Hærræ Salsæ

Ingredienser

  • 1 tsk Kryddernelliker
  • 1 tsk Muskat
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Ingefær
  • 5 tsk Kanel
  • 10 tsk Ristede brødkrummer
  • 2 dl Eddike
  • 1 sjat Vin

Sådan gør du

  • Rist brødet og riv det til små krummer. Lad det ligge og tørre lidt mens du blander sovsen.
  • Bland alle krydderierne sammen. Du kan bruge stødte krydderier eller selv støde hele krydderier sammen i en morter.
  • Bland brødet med krydderierne og eddiken i en skål og stød/blend/rør sovsen sammen.
  • Smag til med vin (Eller bouillon, suppe, eller fond) indtil sovsen har en smag og en konsistens som du syntes om.

Del dette indlæg med dine venner :)

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Måske vil du også læse...

Syltet kål

Syltet kål. Hvis der er noget de fleste af verdens folkeslag har tilfælles, så er det at sylte kål. Der findes så mange regionale retter

Læs mere »

Syltet kylling

Vi har snakket lidt om at lave en lille opskriftsbog med vores yndlingsopskrifter fra middelalderen, og når det engang sker, så kommer den her med.

Læs mere »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + 19 =