Arme riddere med gule ærter og kanel
I vore dage kender vi arme riddere som en sød spise bestående af tørt brød opblødt i mælk og æg, drysset med kanel og sukker, stegt i smør. I denne ret bruger vi gule ærter
Posegrød og mad i middelalderen
I 1500-tallet rykkede en større gruppe nederlændere til Amager. De kom fra vor tids Belgien, Luxembourg, og Flandern, og blev inviteret af ingen ringere end Christian d. 2, for at dyrke grøntsager til kongen og
Fastespise
Der er en del eksempler på fastemad i diverse middelalderlige kogebøger. Det er karakteristisk, at denne mad, selvom den er uden animalske produkter, har en overflod af fine og dyre ingredienser som krydderier, mandler og
Om at have (brød)brikker at rykke rundt med
Når man brygger kommer der, udover en masse rod i køkkenet og en vis portion øl, andre biprodukter som kan bruges til at lave mad med øl. Et af de mere brugbare er gær. Da det
Kyllingeboller i Hvidmos eller Tredure
Denne servering kombinerer to typer retter, der hyppigt forekommer i middelalderen: En slags bolle af “knust” kød og en sovs eller suppe jævnet med brød og æg og krydret med krydderier, vi i dag primært
En historie om risengrød: Fra kyllinge-ret til Risalamande
Selvom julen er ovre, følger her en risengrøds historie som vi afdækkede da vi i gruppen ville have risalamande på julefrokostbordet. Risalamande, som er den højt elskede julerets uofficielle navn, hedder helt officielt “Ris à l’amande”,