Historisk mad

Vores middelalder krydder bouillon

I sidste indlæg fandt vi frem til, at der i middelalderen til tider blev brugt små hårde brød eller “kager” til at jævne og krydre saucer og supper med. Vi har ladet os inspirere af

Historisk mad

Mincemeat pies at bage

I november blev mince’n til mincemeat pies sat til at lagre og det må man sige at den har gjort godt. Så godt faktisk, at indlægget om selve bagningen er blevet syltet og derfor først

Historisk mad

Krukkeærter

Krukkeærter er egentlig bare et andet ord for gule ærter krydret med lidt peberkage. Gule ærter var en meget brugt spise i Danmarks middelalder. De gule flækærter var noget alle kunne få fat i, og

arme riddere med gule ærter på middelalder pande
Historisk mad

Arme riddere med gule ærter og kanel

I vore dage kender vi arme riddere som en sød spise bestående af tørt brød opblødt i mælk og æg, drysset med kanel og sukker, stegt i smør. I denne ret bruger vi gule ærter