Historisk mad

Middelalder pandekager

Hvis man kigger på hvad folk søger efter af middelaldermad på Internettet, er “middelalder pandekager” utroligt højt på listen. Det giver god mening. Pandekager er nemme at lave over bål, og smager altid godt. Dog er den

Historisk mad

Æbleskiver som i de helt gamle dage

Det er efterår, og det betyder at der er en overflod af æbler. Og det er vi glade for, for det betyder at vi til Nyborg kampdage havde enorme mængder æbler at lave mad af.

Historisk mad

En god middelalder sovs

Vi har gennemgået hvordan middelalderens kokke og husmødre brugte brød og kager til jævning, og givet en opskrift på vores egne middelalder bouillon terninger, så det virker kun naturligt at levere opskriften på den sovs vi

Historisk mad

Vores middelalder krydder bouillon

I sidste indlæg fandt vi frem til, at der i middelalderen til tider blev brugt små hårde brød eller “kager” til at jævne og krydre saucer og supper med. Vi har ladet os inspirere af

Historisk mad

Mincemeat pies at bage

I november blev mince’n til mincemeat pies sat til at lagre og det må man sige at den har gjort godt. Så godt faktisk, at indlægget om selve bagningen er blevet syltet og derfor først