Lombard slices, eller lombardiske skiver

Det er December måned! Og sidst vi fejrede jul med en madsalon fyldt med mad fra middelalderen, lavede vi “lombard slices”. Lombard slices er basalt set en slags budding med peber. Selve buddingen er ret mild, men får et ordentligt spark smag fra rødvinssiruppen. Dejen

Læs mere »

Lasagne fra middelalderen

På årets tur til Esrum lavede vi lasagne. Og det overraskede mange at man også havde pasta dengang. Men den er god nok, opskriften er fra middelalderen og, for at det ikke skal være løgn, fra England. “Take good broth and do in an earthenpot,

Læs mere »

Friterede brie kugler med ingefær

Til Nyborg kampdage 2019 havde Maria fået fingre i en masse brie, og det var vi mange der var glade for! Egentlig ville vi have lavet en brietærte med opskrift efter Bi Skaarup, men da vi ikke har en ovn, og vi ikke må grave

Læs mere »

Hjemmekærnet smør

I år anskaffede vi os en smørkærne. Den er vi mægtigt glade for. For nu kan vi få hjemmekærnet smør så tit vi vil. Fidusen ved hjemmekærnet smør er at syrne fløden før du skal bruge den. Ellers skal du bruge meget, meget lang tid

Læs mere »

Middelalder pandekager

Hvis man kigger på hvad folk søger efter af middelaldermad på Internettet, er “middelalder pandekager” utroligt højt på listen. Det giver god mening. Pandekager er nemme at lave over bål, og smager altid godt. Dog er den klassiske søde pandekage som vi kender særdeles godt i Skandinavien

Læs mere »

Æbleskiver som i de helt gamle dage

Det er efterår, og det betyder at der er en overflod af æbler. Og det er vi glade for, for det betyder at vi til Nyborg kampdage havde enorme mængder æbler at lave mad af. Søde hjælpere hjælper os med at skære – mange –

Læs mere »