Historisk mad

En kunstnerisk fastemenu anno 1518

Fastelavnsbollerne er spist og vi er nu i den periode, der i middelalderen blev kaldt “langfasten”. Det er, som navnet antyder, årets længste fasteperiode, der strakte sig fra fastelavn og frem til påskesøndag.  Du kan

Historisk mad

1. Søndag i advent – faster du…?

Den søde juletid er over os… Vil nogen påstå. Men for middelalderens mennesker ville decembers julefrokost-fråds og småkager galore være komplet uforståelig. I middelalderen var tiden fra 1. søndag i advent nemlig en fasteperiode, der

Historisk mad

Middelalderlige tur-snacks

Du skal på udflugt og rækker ud efter figenstang og myslibar, for at have lidt at gnaske på undervejs. Men VENT! For når du nu skal ud og nyde den danske natur (og måske endda

Historisk mad

Harpestrengs gode sovs: En herre-salsa

Anna og jeg har kastet os ud i at lave nogle små videoer med middelaldermad. Fordi vi er hippe og nede med de unge. Og selvom det er enormt angstprovokerende at folde sig ud foran

bagt marcipan hjemmelavet
Historisk mad

Bagt, hjemmelavet marcipan med rosenvand og fennikel

Denne opskrift er egentlig “bare” marcipanmasse tilsat rosenvand, som er blevet bagt  i ovnen toppet med stødt fennikel. Det virker måske banalt, men har man først gennemlevet det enorme arbejde det er at lave marcipan

Historisk mad

Syltet kål

Syltet kål. Hvis der er noget de fleste af verdens folkeslag har tilfælles, så er det at sylte kål. Der findes så mange regionale retter som handler om syltet kål. Fra Sauerkraut til Kimchi, syltet