sykltet kaal
Historisk mad

Syltet kål

Syltet kål. Hvis der er noget de fleste af verdens folkeslag har tilfælles, så er det at sylte kål. Der findes så mange regionale retter som handler om syltet kål. Fra Sauerkraut til Kimchi, syltet

syltet kylling
Historisk mad

Syltet kylling

Vi har snakket lidt om at lave en lille opskriftsbog med vores yndlingsopskrifter fra middelalderen, og når det engang sker, så kommer den her med. Syltet kylling er sådan set bare kogt, pillet kylling i

kylling paa ben 2
Historisk mad

“Rå” kyllinger, eller kyllinger på eget ben

Det her er en suverænt sjov ret. Det er også et eksempel på middelalderens blærerøvs-attitude når det kom til mad. Det har ikke været mad for masserne. Her har en kok møjsommeligt skåret kødet fra

lombard slices
Historisk mad

Lombard slices, eller lombardiske skiver

Det er December måned! Og sidst vi fejrede jul med en madsalon fyldt med mad fra middelalderen, lavede vi “lombard slices”. Lombard slices er basalt set en slags budding med peber. Selve buddingen er ret

IMG 20190616 152208
Historisk mad

Lasagne fra middelalderen

På årets tur til Esrum lavede vi lasagne. Og det overraskede mange at man også havde pasta dengang. Men den er god nok, opskriften er fra middelalderen og, for at det ikke skal være løgn,

20190908 115817
Historisk mad

Friterede brie kugler med ingefær

Til Nyborg kampdage 2019 havde Maria fået fingre i en masse brie, og det var vi mange der var glade for! Egentlig ville vi have lavet en brietærte med opskrift efter Bi Skaarup, men da