
Syltet kylling
Vi har snakket lidt om at lave en lille opskriftsbog med vores yndlingsopskrifter fra middelalderen, og når det engang sker, så kommer den her med. Syltet kylling er sådan set bare kogt, pillet kylling i
Vi har snakket lidt om at lave en lille opskriftsbog med vores yndlingsopskrifter fra middelalderen, og når det engang sker, så kommer den her med. Syltet kylling er sådan set bare kogt, pillet kylling i
Det her er en suverænt sjov ret. Det er også et eksempel på middelalderens blærerøvs-attitude når det kom til mad. Det har ikke været mad for masserne. Her har en kok møjsommeligt skåret kødet fra
Grundet verdens omstændigheder, er der ikke nogen middelaldermarkeder i år. Det har vi forståeligt nok været lidt kede af. Men! Vi var så heldige at få lov til at slå vores lejr op på Esrum
Forresten! Vi har da slet ikke fået nævnt at Sankt Laurentii Laug fik den fornemme placering som #1 til Nyborg Kampdages store forhindringsbane. I kategorien civil. Som vi var de eneste der deltog i. Men
Det er December måned! Og sidst vi fejrede jul med en madsalon fyldt med mad fra middelalderen, lavede vi “lombard slices”. Lombard slices er basalt set en slags budding med peber. Selve buddingen er ret
På årets tur til Esrum lavede vi lasagne. Og det overraskede mange at man også havde pasta dengang. Men den er god nok, opskriften er fra middelalderen og, for at det ikke skal være løgn,
Til Nyborg kampdage 2019 havde Maria fået fingre i en masse brie, og det var vi mange der var glade for! Egentlig ville vi have lavet en brietærte med opskrift efter Bi Skaarup, men da
Så er sæsonen 2019 færdig, og vi er så småt ved at være levende igen efter Nyborg Kampdage. I vinterpausen er det tid til at få lappet tøj, syet nyt, bygget nye møbler og finde
Humle er en slyngplante, hvis hunplanter sætter kogler i sensommeren. Disse kogler kaldes humlekopper. De indeholder olien lupulin, som virker konserverende. Humlens megen alfa-syre og syrens smag er god i ølbrygning. Navnet, Humulus Lupulus, skal
I år anskaffede vi os en smørkærne. Den er vi mægtigt glade for. For nu kan vi få hjemmekærnet smør så tit vi vil. Fidusen ved hjemmekærnet smør er at syrne fløden før du skal