Vi har snakket lidt om at lave en lille opskriftsbog med vores yndlingsopskrifter fra middelalderen, og når det engang sker, så kommer den her med.
Syltet kylling er sådan set bare kogt, pillet kylling i en lækker dressing. Det er en vildt god måde at komme kyllingerester til livs. På Esrum skulle vi bruge 2 lår til til lave kylling på eget ben, og resten røg bare ned i en gryde til at koge en times tid.
“Von eingepickten hünern Nim weinper, zwifal, mandel, essich ader wein vnd mach dy hüner zu III tailen vnd legs ein vnd mach sy ab mit gewürcz vnd richcz an.”
– Alte Kochrezepte aus dem bayrischen Inntal (15.-16. århundrede)
Syltet kylling: Tag rosiner, læg, mandler, eddike og vin, skær kyllingen op i tre dele, put den ned i sylteblandingen, krydder den og servér.
– Vores oversættelse
Syltet kylling
Ingredienser
- 1 stk kylling
- 1 dl mandler
- 1 dl rosiner
- 2 dl vin
- 2 dl eddike (Juster mængden af eddikke ned hvis du gerne vil have en knap så sur ret)
Sådan gør du
- Skær kyllingen op i mindre dele, læg den ned i en gryde og dæk den med vand. Kog den i en times tid.
- Hak mandlerne og rosinerne groft
- Bland mandler, rosiner, eddike og vin i en skål og lad det trække i lidt tid
- Smag sylteblandingen til med salt og honning. Det skal gerne være syrligt.
- Når den kogte kylling har kølet af piller kan du enten lægge de store kyllingestykker ned i sylteblandingen, eller du kan pille kødet fra benene og lægge det pillede kød ned i sylteblandingen.
- Krydder den med f.eks. lidt fennikel eller powder douce, og servér.
Brug hele kyllingen! Kogevandet kogte vi kål i, og fik i sidste ende en fantastisk lækker suppe.
Det kogte kyllingeskind stegte vi på en pande til det var sprødt, saltede det, skar det i små stykker og dryssede over maden.
Velbekomme 🙂