Vores erfaring med: Saltsild
I Danmark blev der spist store mængder sild, som kunne fiskes lokalt i Øresund. Selvom sild kunne fiskes i egne farvande var det i disse pre-fryser tider nødvendigt at konservere dem. De fede sild kunne
Lasagne fra middelalderen
På årets tur til Esrum lavede vi lasagne. Og det overraskede mange at man også havde pasta dengang. Men den er god nok, opskriften er fra middelalderen og, for at det ikke skal være løgn,
Friterede brie kugler med ingefær
Til Nyborg kampdage 2019 havde Maria fået fingre i en masse brie, og det var vi mange der var glade for! Egentlig ville vi have lavet en brietærte med opskrift efter Bi Skaarup, men da
Hjemmekærnet smør
I år anskaffede vi os en smørkærne. Den er vi mægtigt glade for. For nu kan vi få hjemmekærnet smør så tit vi vil. Fidusen ved hjemmekærnet smør er at syrne fløden før du skal
Middelalder pandekager
Hvis man kigger på hvad folk søger efter af middelaldermad på Internettet, er “middelalder pandekager” utroligt højt på listen. Det giver god mening. Pandekager er nemme at lave over bål, og smager altid godt. Dog er den
Æbleskiver som i de helt gamle dage
Det er efterår, og det betyder at der er en overflod af æbler. Og det er vi glade for, for det betyder at vi til Nyborg kampdage havde enorme mængder æbler at lave mad af.