Til Nyborg kampdage 2019 havde Maria fået fingre i en masse brie, og det var vi mange der var glade for!
Egentlig ville vi have lavet en brietærte med opskrift efter Bi Skaarup, men da vi ikke har en ovn, og vi ikke må grave i det fredede område omkring Nyborg slot, måtte vi ty til en anden plan.
I stedet endte vi med at følge opskriften på fyldet til tærten, og tilføje ekstra mel. På den måde endte vi med en ostedej, som kunne rulles til små kugler og frituresteges.
Friterede brie kugler med ingefær
Ingredienser
- 400-500 g. brie
- 150-250 g. mel (Vi brugte en blanding af hvedemel, tipo0 mel og rasp)
- 3 stk æg
- 1 bløb fløde
- 2 spsk stødt ingefær
- 1 spsk sukker
- salt
- peber
- olie Til at fritere herligheden i
Sådan gør du
- Sæt olien over bålet og lad det blive varmt mens du laver ostedejen. Jeg brugte ca. ½ liter olie.
- Smuldt brien i noget af melet. Der må meget gerne være nogle gode store klumper af ost tilbage. Du skal kun bruge noget af melet, så du er sikker på at kuglerne ikke bliver for tørre.
- Tilsæt æg, fløde, sukker, ingefær og salt og peber til blandingen og rør rundt. Du får nu en ret klistret blanding. Tilføj mere mel til blandingen indtil du kan forme det til små kugler.
- Rul kuglerne runde (Ca. på størrelse med en 5’er), og giv dem et rul i resten af melet så de dækkes af et tyndt lag mel.
- Plop dem forsigtigt ned i gryden med det meget varme olie. Du kan teste med et lille stykke dej om olien er varm nok. Hvis olien bobler godt op omkring dejen, er den god. Jeg anbefaler at fritere 3-5 kugler af gangen, eller bliver det svært at holde øje med dem.
- Når de er fint lysebrune tages de op med en hulske eller en jerngaffel og serveres!
De er bedst når de kommer direkte fra gryden og osten stadig er smeltet.
Velbekomme!