Ølhistorie: Humlens fortræffeligheder
Humle er en slyngplante, hvis hunplanter sætter kogler i sensommeren. Disse kogler kaldes humlekopper. De indeholder olien lupulin, som virker konserverende. Humlens megen alfa-syre og
Ølhistorie: Humle
Det har taget mig et år at skrive om denne sidste bestanddel i øl – humle. Det har mestendels bundet i en tvivl om, hvordan
Ølhistorie: “I am Gruit”
I dag associerer de fleste smagen af øl med smagen af en pilsner. Måske endda en pilsner på en varm sommerdag. Sagen er dog den,
Hvad er øl? – Gæren
Alle kender til duften (nogle vil sige lugten) af gær. Det er noget, som er ønsket i nogle ting og uønsket i andre. Men duften
Hvad er øl? – Vand og dets betydning
I dette blogindlæg skal vi se lidt på, hvad vand betyder og har betydet for øl igennem tiden. Vand er i dag noget, som vi
Hvad er øl? – Kernen i det hele
Nu skal vi se på, hvad kornet betyder for øl. Heri finder du også ud af, hvad hvidtøl i virkeligheden er. Eftersom vi tidligere har