munk prøvesmager vinen

Velkommen til vores øl blog. Jeg synes, det var pænt gjort at præsentere bryggerstaben hos Sankt Laurentii Laug og forklare, hvad pokker denne øl blog skal gøre godt for – og ikke mindst hvorfor DU skal læse med her på siderne.

Bag tasterne på denne første bryggerblogpost sidder Søren, der har brygget mjød i nogle år og på det seneste har eksperimenteret med øl. Jeg får heldigvis assistance af både Casper, der er ivrig øldrikker og historiestuderende, samt Martin, der også er mangeårig mjødbrygger og – drikker. På trods af, at han ikke drikker øl, så er han til stadighed guld værd i processerne.

Nå – nok om os! Hvad gør alt dette palaver godt for? Jo, ser du: Vi skal ud i landet til sommer (og forhåbentlig lang tid frem) og formidle mad og drikke i middelalderen. Så denne blog vil være en slags lektielæsning for os formidlere, mens vi brygger og smager os gennem bryg.

Munken her er vist overordentligt glad for øl!

Min personlige målsætning er at brygge en øl, der ifølge de kilder, som jeg kan finde, minder om det, som bryggerne i Danmark omkring 1450 ville brygge. Om den bliver drikkelig er en heeeelt anden sag.

Så derfor: Om du er interesseret i øl eller historie – eller ølhistorie – så følg med her, hvor vi blandt andet skal belyse emner som:

  • Hvad er øl?
  • Har øl ændret sig i tidens løb? (Spoiler: Dét har den!)
  • Hvorfor sang Humleridderne i 90’erne “Drenge! Det er tid til en humle!”?
  • Hvor ligger Pilsen?
  • Hvor ligger pilsnerne?
  • Hvad drak man ellers i Danmarks middelalder?

Så grib den nærmeste kolde (eller varme – jeg dømmer ikke…) øl, og følg med her på bloggen. Det værste der kan ske, er at vi alle sammen lærer lidt om vores nationale yndlingsdrik.

Del dette indlæg med dine venner :)

Måske vil du også læse...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + 7 =