20180909_105902

I år anskaffede vi os en smørkærne. Den er vi mægtigt glade for. For nu kan vi få hjemmekærnet smør så tit vi vil.

Fidusen ved hjemmekærnet smør er at syrne fløden før du skal bruge den. Ellers skal du bruge meget, meget lang tid på at kærne smørret.

Det gør man nemt et døgns tid før ved at tilsætte lidt kærnemælk til fløden.

Lav selv hjemmekærnet smør

Hjemmekærnet smør

Udskriv

Ingredienser

  • 1 l. fløde
  • 1 dl. kærnemælk

Sådan gør du

  • Du skal starte dagen før du skal bruge smørret.
  • Hæld kærnemælken ved fløden, og lad det stå ved stuetemperatur natten over. Fløden får en tyk konsistens og bliver lidt syrligt i det, ligesom creme fraiche.
  • Du kan sætte det syrnede fløde på køl igen før du kærner for at gør det lettere, men hvis du som os ikke har adgang til et køleskab, så gør det ingenting.
  • Hæld den syrnede fløde i din dertil indkøbte smørkærner (eller giv den en omgang med et piskeris) indtil den skiller. Det du ender op med er smør og en hvidlig vandig væske, som er kærnemælk. Bemærk at den er noget tyndere end den du er vant til fra butikken.
  • Si kærnemælken fra. Den kan du bruge til at lave brød eller andet godt af.
  • Nu skal smørret vaskes i vand. Det gør at det kan holde længere og ikke bliver sur.
  • Hæld vand over smørklumperne, og begynd at samle alle klumperne og pres dem sammen i hånden til en smørbolle. Si vandet fra i processen.
  • Tilsæt salt til smørbollen efter smag, og server med frisk brød.

Velbekomme!

Del dette indlæg med dine venner :)

Måske vil du også læse...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − six =