3-4dlGrove byggryn(Husk at de skal blødes op et døgns tid først! Hvis alt glipper kan du bruge andre gryn som ikke skal opblødes, f.eks. speltgryn.)
1spskKanel
1spsk anis
1spsktimian
1spsknellike
1dlrosiner
1dlæbler i tern
Sådan gør du
Blød grynene op dagen før.
Bred et klæde ud på et bord (Vi brugte et viskestykke), og placer alle ingredienserne på midten af klædet, med skinken i midten af herligheden.
Posen foldes sammen til en bylt, lukkes med noget snor og lægges ned i en passende gryde.
Dæk herligheden med vand.
Kog i laaang tid til det hele er godt mørt.
Når bygkornene eller skinken er færdig (Afhængigt af hvad der tager længst tid om at koge) tages posen op af gryden, og indholdet hældes ud på et fad til servering.
Noter
Skinke skal koges cirka 40 minutter pr. kilo skinke. Så tjek vægten på din skinke og tilpas kogetiden efter det.